Nieuws

Telefoon: 015-2626016

Nieuws

HOUTWERK IN UW TUIN

Naast straatwerk en beplanting maakt mooi houtwerk uw tuin compleet. De keuze van de houtsoort en het vakkundig monteren zorgen voor een mooi en functioneel element in uw tuin. Wat denkt u van een houten tuinhuis, pergola, vlonder, overkapping of erfafscheiding. 

DE LENTE IS NU ECHT BEGONNEN

Overal knalt het groen en prachtige kleuren uit de grond. We kunnen genieten van al het moois dat de lente geeft.

WERKEN AAN EEN PRACHTIG ONTWERP

Aan het genieten van een mooie tuin, gaat veel werk vooraf. Allereerst worden er natuurlijk thuis mooie plannen gemaakt en heeft de klant ideeën over hoe de ideale tuin eruit moet komen te zien of welke wensen er zijn. Vervolgens gaan wij bij de klant langs om deze plannen te bespreken. Dan volgt natuurlijk de uitdaging om een prachtig plan te maken, dat aan de wensen voldoet. Vervolgens kan alles in werking worden gezet. In deze tuin zijn mooie elementen verwerkt, waardoor het straks heerlijk genieten zal worden. Voor nu staat er voor onze jongens nog heel veel werk te doen. Maar nu al super trots op de mooie basis!!!

INDIAN SUMMER

Wat kunnen we nog nagenieten van de prachtige nazomer. We zien aan de natuur dat de herfst in aantocht is. We genieten van de prachtige bloemen die nog in volle bloei staan, maar ook van het bladerendek dat begint te verkleuren. In deze prachtige tuin waan je je in een romantisch park, waar alle elementen vertegenwoordigd zijn: aarde, lucht en water zijn aanwezig. Het vuur kan zo snel toegevoegd worden, door 's avonds de mooie lantaarns aan te steken. Geniet!!!

INSPIRERENDE NIEUWE TUIN

Na vele jaren geleden de tuin aangelegd te hebben en de tuin onderhouden te hebben, was het voor deze klant weer tijd voor een nieuwe indeling. In de loop der jaren worden kleine kinderen groot, veranderen de tuinwensen en dus ging ons bedrijf aan het werk om een mooi, nieuw plan te ontwerpen. Het uitwerken en het realiseren volgden daarop. Met deze fraaie tuin als resultaat!

 

SFEERIMPRESSIE VAN ÉÉN VAN DE NIEUW AANGELEGDE TUINEN

Buiten leven ... zo vaak mogelijk! In deze prachtige tuin zijn tal van mogelijkheden ingebouwd. De combinatie van groen, beschutting, doorkijkjes, ruimte, harmonie en hoogwaardige materialen maakt deze tuin ook zo bijzonder.

AANLEG ROTONDE IN DEN HOORN

EXPOSITIE Fine-Art fotografie

Zaterdag 25 november exposeert fine-art fotograaf Monique Roodenburg bij ons op het bedrijf.

Van 14.00 tot 17.00 uur kunt u verschillende werken in verschillende stijlen van haar bewonderen.

U bent van harte welkom!!!

ONDERHOUDSVRIJE TUIN BIJ NIEUWBOUW

IMPRESSIE ZONNIGE TUIN

VACATURE VOOR ALLROUND HOVENIER

TUIN BIJ STADSAPPARTEMENT

Een mooie uitdaging: ontwerp en realisatie van de tuin bij het stadsappartement.

Het resultaat: een ontwerp, dat perfect past bij het appartement, functioneel is, onderhoudsvrij is en een mooie vormgeving heeft. De uitvoering is weer vakkundig gedaan door onze mensen.

Zowel overdag als 's avonds is het genieten van het uitzicht. Laat nu de lente en de zomer maar komen, zodat ook het groen in de tuin zich kan laten zien!

EEN PRACHTIG 2017 TOEGEWENST

ONTWERPEN

Een goed begin is het halve werk! Zo werkt het ook met het aanleggen van uw tuin. Een goed doordacht en uitgewerkt plan, zorgt ervoor dat u straks van een prachtige tuin kunt genieten. Daarom laten wij u enkele ontwerptekeningen zien van tuinen die dit jaar zijn aangelegd. Wij weten zeker dat ook u hier enthousiast van wordt!

 

ZINKEN VIJVER

De tuin is pas aangelegd. Door het groeizame weer, gaat de groei extra hard.

De mooie strakke vijver maakt het plaatje schitterend.

GRAS

Met dit prachtige warme weer, afgewisseld met een 'fris' buitje, groeit alles bijzonder goed.

Erg fijn voor alle nieuw geplante bomen, struiken, planten ... EN het gras!

We kunnen genieten van een prachtig, groen voorjaar!

IMPRESSIE NIEUW AANGELEGDE TUINEN

Voorjaar ... het seizoen dat er veel tuinen worden aangelegd! Hieronder een kleine impressie van onze vakmensen hard aan het werk en enkele resultaten. 

WORKSHOP VOORJAAR

Vier avonden hebben we workshops georganiseerd op ons bedrijf. Hieronder enkele resultaten. Het was super om zoveel mensen te mogen ontvangen. Bedankt! En uiteraard iedereen heel veel plezier van het voorjaarsstuk ... in huis of in de tuin!

BOOM VAN HET JAAR 2016

Tijdens de landelijke boomkwekersdag is de Tilia cordata (winterlinde) uitgeroepen tot BOOM VAN HET JAAR 2016. Het thema voor dit jaar is: BOMEN VOOR BIJEN en daar past de Tilia cordata goed bij.

Tijdens de bloeitijd in juni/ juli wordt de boom goed bezocht door bijen.

EEN GEZOND, GELUKKIG EN GROEN 2016

POLDEROPERA 'HET LAND VAN GRAS EN GLAS'

Wat een geweldig weekend, 9 en 10 oktober 2015! Ontzettend genoten van de voorstellingen van zangeres Esther, het Midden-Delflandorkest en als hoofact natuurlijk DE MAXIMA'S met hun polderopera 'Het land van gras en glas'. Onze boerderij was een mooi decor voor dit hilarische verhaal tussen boerenzoon Rinus en tuindersdochter Marie. Dit verhaal, dat doorspekt is met hedendaagse perikelen en feiten, werd op een onevenaarbare manier voorgedragen door Petto. Prachtige muziek, passie, humor, originaliteit en heel veel gezelligheid!

foto's bij dit artikel zijn van Gemma van Winden

VRUCHTEN UIT EIGEN TUIN

Gegrilde vijgen met serranoham (borrelhapje)

Herkomst recept: Dagblad Trouw

 • 15 verse, rijpe vijgen
 • 2 eetlepels honing
 • sap en schil van 1 citroen
 • 1,5 eetlepel balsamicoazijn
 • 1 eetlepel verse rozemarijnnaaldjes, zeer fijn gehakt
 • zout en vers gemalen zwarte peper
 • 30 hele amandelen
 • 1 eetlepel olijfolie
 • 15 dunne plakken serranoham (eventueel te vervangen door parmaham)

Halveer de vijgen en doe ze in een kom. Roer in een bakje honing, citroensap, citroenrasp (uiteraard zonder het bittere wit, alleen het geel), balsamicoazijn, rozemarijn, zout en peper naar smaak goed door elkaar. Giet deze dressing over de vijgen, schep dit om en laat een half uurtje intrekken. Rooster de amandelen lichtbruin in een koekepan die je hebt ingevet met 1 eetlepel olijfolie. Snijd de plakken ham in de lengte doormidden.

Verwarm de oven/grill voor op de hoogste stand. Duw in elke halve vijg voorzichtig een amandel en rol de halve vijg in een halve plak ham. Steek vast met een cocktailprikker en leg de in ham gerolde vijgen op een met bakpapier beklede bakplaat. Giet de honing-rozemarijnmarinade die na het marinieren van de vijgen in de kom achterbleef over de vijgen. Schuif de bakplaat met vijgen onder de hete grill en rooster ze ongeveer 7 minuten (tot de ham krokant en lichtbruin is en de vijgen zacht zijn). Serveer de vijgen warm of op kamertemperatuur.

MIDDEN DELFLAND DAG

Heeft u de Midden Delfland dag bezocht? Heeft u een zakje bloemenzaad gekregen van het promoteam?

Wij hebben het bloemenzaad gesponsord. Met dit bloemenzaad kunt u de BIJ en de NATUUR helpen.

Bent u het begeleidende kaartje kwijt, dan kunt u hieronder lezen hoe u het zaad het beste kunt gebruiken:

Zaaitips:

 • inzaaien kan tot begin juli
 • de grond goed losharken
 • het zaad verspreiden op max. één vierkante meter
 • lichtjes inharken en vochtig maken
 • houdt de grond enkele weken vochtig
 • de bloemen worden max. 50 cm. hoog
 • over een paar weken kunt u genieten van de prachtige bloemen... 

NATUURLIJKE SPEELTUIN VOOR JONGE KINDEREN

Deze natuurlijke en groene speelplaats gaat na de meivakantie in gebruik. Heerlijk om hier als kind te mogen spelen, leren en ontdekken. Naast klim- en klauterroutes is er een zandbak geplaatst,  een waterbeekje dat uitkomt bij een 'meertje', een water- en zandtafel waar allerlei proefjes aan gedaan kunnen worden. Kunnen de kinderen wegkruipen in een natuurlijke tipi, plantjes bijhouden en kruiden plukken. 'Natuurlijk' ontdekken de kinderen zelf nog veel meer mogelijkheden!!! 

VERANDA

Nog langer genieten van uw tuin met een veranda! Al vroeg in het voorjaar kunt u lekker beschut, onder de veranda genieten van al het groen wat opkomt in de tuin. In de zomer biedt een veranda schaduw en in de herfst biedt de veranda luwte, eventueel met een terrasverwarmer erbij. Volop genieten dus! 

WILGENSCHERM

Door de zachte winter kan de aanleg gewoon doorgaan. Afgelopen weken zijn de mannen werkzaam bij verschillende aanlegopdrachten. Bij één daarvan hebben zij een wilgenscherm geplaatst. Deze komt om één van de terrassen in de nieuw aan te leggen tuin. De wilgentenen zijn afkomstig van de wilgen, die geknot zijn bij een gezamenlijke snoeidag van de buren op de laan. De staanders van deze heg zijn levend materiaal. Zij gaan in het voorjaar uitlopen, zodat er een mooie, natuurlijke, groene wand gecreëerd wordt. Super leuk om materialen zo functioneel te hergebruiken. 

WORKSHOP KERST

De vier workshops waren een GROOT succes! 

In een schuur bij ons op het erf, waar de kachels lekker stonden te branden, een gezellige muziekje draaide, een lekker hapje en drankje was, hebben de workshoppers, onder leiding van Margaret, prachtige tafeldecoraties gemaakt. Er was volop materiaal; prachtige druivenstronken, katoenbollen, pauwenveren, orchideeën, groen, lichtjes en nog veel meer. Hieronder een kleine impressie van de resultaten.

KLEIJWEG HOVENIERS NU OOK OP FACEBOOK!

Volg, reageer en vind-ik-leuk.....

Klik op Facebookicoon onderaan elke pagina

GROEN MAAKT GELUKKIGER EN GEZONDER

Wist u dat planten wezenlijk bijdragen aan geluk en gezondheid? Planten zuiveren de lucht en helpen je om je beter te concentreren en om tot rust komen. Thuis, in de zorg, op de werkplek of in de klas.

Bekijk de website van INTO GREEN: http://www.intogreen.nl

PLANTARIUM 27 tot en met 30 AUGUSTUS 2014

Deze dagen staan op het Plantarium in Boskoop vele vaste planten tentoongesteld. Een prachtige hoeveelheid!

Enkele noviteiten hebben we voor u op de foto gezet en zijn hieronder te bewonderen.

START VAN DE LENTE

De lente is begonnnen! De keukenhof opent met prachtig weer! Fantastisch om na de winter weer zoveel kleur te zien!

Ook kunnen we door het zachte weer genieten van zoveel bloesem!

SUCCESVOLLE OPEN DAG

 Genieten in de zon

Genieten in de zon
Kinderen vooraan bij de schaapherder
Vrijwilligers gevraagd!!!
Lekker snuffelen tussen de planten
Voor aanvang: Prachtige plantenmarkt
Voor aanvang: Sfeerimpressies
Verlichting in de
Uitnodiging

Natuurlijke Speeltuin

In het voorjaar van 2013 hebben we deze natuurlijke speeltuin aangelegd voor een kinderdagverblijf.

'Een heerlijke plek voor de kinderen om te spelen en te ontdekkken'

Platines

Eind vorig  jaar hebben we ook deze prachtige tuin aangelegd. Hierin zijn Platines verwerkt. Dit enigszins onbekende bestratingsmateriaal wordt op een gestabiliseerd zandbed aangebracht, waarna het ingevoegd wordt.

Platines worden gekenmerkt door zijn vlakheid. De populariteit van de Platines  zal in de komende decennia alleen nog maar toenemen, door zijn onderhoudsvrije karakter en zijn duurzaamheid. Deze zandsteen beschikt over een natuurlijk gespleten bovenvlak, die zorgt voor de mooie vlakheid van deze kassei. Uitermate geschikt voor opritten, terrassen en wandelpaden, dit zowel voor rustieke, pastoriestijl woningen maar ook voor moderne woningen!!!

Floriade

Eind september zijn we met het hele team naar de Floriade geweest. Hierbij enkele impressies.